De ringlamp, wat kun je ermee?

De ringlamp wordt veelal gebruikt door gebruikers van de App TikTok, maar ook vloggers en fotografen gebruiken de lamp. De ringlamp is niet meer weg te denken tegenwoordig. Je hebt hem echt nodig voor het maken van een mooie foto.

Wat is een ringlamp?

Met een ringlamp oftewel ringlight kun je gelijkmatig licht op een onderwerp laten vallen, waardoor er minder schaduw ontstaat. Er ontstaat dus gespreide en egale verlichting, dat maakt deze lampen erg geschikt voor portretfotografie. Ook bij visagisten, kappers en (beauty)vloggers zijn ringlampen populair, omdat de aangebrachte make-up zo goed te zien is. Daarnaast is de ring lamp erg geschikt als extra licht voor macrofotografie, omdat je hierdoor een kleinere diafragmaopening kunt hanteren en zo meer scherptediepte krijgt. LED ringlampen worden niet warm, waardoor ze voor een langere tijd gebruikt kunnen worden.

  • Ringlamp a sunny day
  • Ringlamp a sunny day
  • Ringlamp a sunny day
  • Ringlamp a sunny day

Welke ringlamp past bij jou?

De ringlamp kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden, daarom zijn er verschillende soorten ringlampen.

Bekijk hier alle ringlampen in de shop

Je kunt de ringlamp selecteren op de grootte van de ringlamp. Denk hierbij aan de diameter van de lamp, maar ook aan de hoogte van het statief. Gebruik jij de ringlamp alleen voor video calls, dan kun je het beste voor een ringlamp in combinatie met een tafelstatief gaan. Ben je op zoek naar een professionele ringlamp, kijk dan naar een ringlamp met een grote diameter. Deze geven meer licht, waardoor je een grotere oppervlakte creëert.

Heb jij hulp nodig bij het vinden van de juiste ringlamp? Bekijk hieronder het schema, om te achterhalen welke ringlamp het beste bij jou past. Je kunt op het model klikken om de productpagina te bezoeken en meer informatie te krijgen over het betreffende model. Kom je er echt niet uit? Stuur ons dan een bericht via het contactformulier.

ModelGrootte ringlampHoogte statiefAantal kleurenAantal lichtstandenVoedingWelk device?
Ringlamp met tafelstatief10 inch /
26 cm
tafelstatief3 kleuren10 lichtstandenUSBSmartphone
10″ ringlamp met 1.10m statief10 inch /
26 cm
1.10m statief3 kleuren10 lichtstandenUSBSmartphone
10″ ringlamp met 1.60m statief10 inch /
26 cm
1.60m statief3 kleuren10 lichtstandenUSBSmartphone
10″ ringlamp met 2m statief10 inch /
26 cm
2m statief3 kleuren10 lichtstandenUSBSmartphone
14″ ringlamp met 2m statief14 inch /
35,5 cm
2m statief3 kleuren10 lichtstandenPower adapterSmartphone
18″ ringlamp met 2m statief18 inch / 45,7 cm2m statiefTraploos van 3500K naar 6500KTraploos van 0 naar 100%Power adapterSmartphone & camera
a sunny day ringlampen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *