De ringlamp: do’s & don’ts

Een item dat zeker weten populariteit heeft gekregen in de tijd waarin we leven met social media: de ringlamp. Een ringlamp zorgt voor een mooie lichtspreiding en vermijdt schaduw op foto’s en video’s. Ook is het ideaal voor portretfotos en -video’s, omdat het een mooie ronde weerspiegeling geeft in de ogen van het model. Heb jij al een ringlamp of ben je van plan er een te kopen? Wij vertellen je alle do’s & don’ts tijdens het gebruik van deze lamp!

Do: plaats je smartphone in het midden van de ringlamp
Door je camera of smartphone in het midden van de ring te plaatsen, minimaliseer je schaduwen en krijg je een mooi, flatterend licht dat van alle kanten komt. Dit zonder dat er schaduwen, harde lijnen of storende reflecties ontstaan. 

Dont: een te kleine ringlamp kopen
Hoe groter de ring, des te beter de hoeveelheid en kwaliteit van het licht. Het is aan te raden om minimaal 10 inch aan te schaffen (komt overeen met Ø25,40 cm). 

Do: plaats de lamp relatief dicht bij je 
Ringlampen zijn ontworpen om relatief dicht bij het model of object te worden geplaatst. Dit om een zachte, gelijkmatige verlichting te creëren. De beste hoeken voor een ringlamp variëren van recht op het object/model tot 45 graden aan weerszijden. 

Don’t: een zonnebril dragen tijdens het maken van een video/foto
Zonnebrillen zijn niet erg geschikt tijdens het opnemen of shooten vanwege de weerspiegeling. In de weerspiegeling van de bril zal de lamp te zien zijn. 

Do: gebruik je ringlamp vooral s avonds
De beste tijd voor het gebruik van de lamp is ‘s avonds, wanneer er amper of geen direct zonlicht is. Dit kan namelijk ongemakkelijk, verblindend licht veroorzaken. Ringlampen doen ‘s avonds het best hun werk. De lampen zijn tevens ontworpen voor binnengebruik. Mocht je hem toch buiten willen gebruiken, dan is het aan te raden om dit op een tijdstip te doen wanneer de zonnestralen minder intens zijn. Ook is een tip hierbij om de lamp minimaal 3 meter van de zonneschijn af te zetten, zodat het object geen eigen schaduw krijgt. 

Nu jij weet wat je vooral wel en niet moet doen met de ringlamp, kun je aan de slag met het creëren van fantastische foto’s/video’s! Mocht je een specifieke vraag hebben, dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Heb je de ringlampen van a sunny day al gezien? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *